Cekin Dječji vrtić

po programu Marije Montessori

Poštovani,
Dobro došli na stranice Cekina dječjeg vrtića u Slavonskom Brodu. Cekin dječji vrtić je neprofitna organizacija i bavi se odgojem i obrazovanjem djece od prve godine djetetova života do polaska u školu, a njegova posebnost je u tome što se u njemu radi po programu Marije Montessori i integraciji djece s teškoćama u razvoju.

Cekin dječji vrtić otvoren je 1994. godine i radi u pet odgojno-obrazovnih skupina, u koje je upisano 110 djece.

Cekin dječji vrtić je i jedini inkluzivni vrtić na području Slavonije i uz djecu tipičnog razvoja ima i djecu s teškoćama u razvoju i poseban program za djecu s TUR-om verificiran od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske. U dječjem vrtiću boravi preko 30 djece s različitim teškoćama u razvoju.
S poštovanjem,

Antonija Domorad., ravnateljica

[rev_slider alias=”djecjivrtic”]

Ukoliko imate dijete s teškoćama u razvoju, kontaktirajte nas!

Cekin dječji vrtić

1

Cekin dječji vrtić ima pet odgojno-obrazovnih skupina dobi od jaslica (1 godina) do polaska u školu. U program dječjeg vrtića godišnje bude upisano oko 110 djece, od čega je preko 30 djece s teškoćama u razvoju.

U Cekinu dječjem vrtiću radi se po Montessori programu. Skupine su mješovite i u svakoj skupini rade dva odgojitelja. Uz program vrtića, djeca s teškoćama u razvoju svakodnevno imaju mogućnost koristiti rehabilitacijske terapije u Zlatnom cekinu Poliklinici. Posebno se u dječjem vrtiću radi na odgoju i socijalizaciji djece s teškoćama u razvoju.

Naš vrtić ima i posebne programe, a to su program Ranog učenja engleskog jezika, Predškola, Program za potencijalno darovitu djecu i vjerski program Kateheza Dobrog Pastira.

Vizija

1

Vizija koju živimo jest naš dječji vrtić u kojemu se dijete osjeća voljeno, prihvaćeno i sigurno, gdje se poštuju i uvažavaju djetetove individualne sposobnosti i želje i potiče rast i razvoj svih potencijala koje dijete posjeduje.

Misija

1

Gradimo dječji vrtić kao zajednicu onih koji uče. Činimo proces učenja vidljivim i prepoznatljivim u svakodnevnom okruženju dječjeg vrtića, podizanju kvalitete roditeljstva i profesionalnom napretku radnika. Misija nam je promovirati kulturu dječjeg vrtića gdje je ljubav prema djetetu imperativ, temelj i poveznica, početak i kraj, a između je nepregledan poligon mogućnosti koje ćemo zajednički proživjeti, istražiti, ispitati, isprobati…

[rev_slider alias=”recenzije”]

Želiš volontirati?

Zahvalni smo volonterima za njihov doprinos u radu našeg Centra. Uvijek se radujemo njihovom dolasku i pomoći. Bez njihove pomoći Zlatni cekin bi bio sasvim drugačija ustanova, u kojoj bi djeci nedostajalo dobrote i humanosti.

Mapa Zlatnog cekina